Despre bani în parteneriate

Fie că vorbim despre parteneriate de afaceri sau despre relații personale, situațiile legate de bani trebuie să fie discutate și rezolvate atunci când apar. Astăzi vom vorbi despre bani în parteneriate.

Fiecare are păreri diferite ce ține de bani. Poți fi atent și economisi întotdeauna sau poți simți că banii trebuie cheltuiți și nu păstrați.

Banii într-o relație între un bărbat și o femeie

Ai decis să locuiești împreună cu partenerul tău. Vestea bună este că a trăi împreună te poate costa mai puțin decât a trăi singur. Astfel, dacă ai un partener de viață, vei avea ocazia să economisești și să investești.

Ca și în orice relație, cu siguranță vei dori să eviți dezamăgirea care poate apărea dacă tu și partenerul tău aveți opinii și obiective complet diferite în ceea ce privește banii. De fapt, este greu să fii de acord asupra tuturor din prima, dar analizând ambele opinii poți ajunge la un compromis. Iar primul pas este să înțelegi care sunt viziunile tale despre bani și apoi să vii cu un plan.

Discuțiile despre bani pot dezamăgi ambii parteneri. Unul poate crede că este folosit, în timp ce celălalt poate simți că finanțele sale sunt în pericol.

Ca discuția despre bani să nu pară dificilă și stresantă urmați sfaturile:

Ușurează-i partenerului tău sarcina, venind cu idea de a crea un buget de bază, comun care să acopere toate cheltuielile majore, cum ar fi chiria sau ipoteca, facturile, mâncarea etc. Apoi discută cum veți cheltui restul banilor. Asigură-te că incluzi și câteva din planurile care v-ar putea plăcea atât ție, cât și partenerului tău, cum ar fi strângerea de fonduri pentru o vacanță comună. Arată-i partenerului tău că planificarea bugetului nu înseamnă să renunți la tot ce-ți place.

Evitați jocul de învinuire reciprocă - din contra, încercați să-i spuneți partenerului că această conversație nu este despre cine este bun și cine este rău la bani, ci despre cum vă puteți atinge obiectivele împreună. Acest lucru este important mai ales dacă nu dorești ca partenerul tău să se simtă judecat pentru obiceiurile sale de a cheltui.

Este perfect normal să avem păreri diferite despre bani - toți venim din medii diferite. Ceea ce contează este modul în care facem față acestor diferențe. Iar dacă totuși mai apar ușoare dificultăți cu finanțele, poți apela oricând la ajutorul specialiștilor în creditare.

E frumos să sharuiești cu prietenii