Vacanța și setarea bugetelor pentru vacanță

Începe sezonul vacanțelor de vară și nevoia de a lua o pauză și de a pleca în vacanță este din ce în ce mai mare. Există numeroase cazuri în care te gândești la vacanțe exotice și locuri pe care ai vrea să le vizitezi, dar dorința pălește când începi să te gândești la bugetul disponibil.

Există mai multe tipuri de turiști, sunt cei care își planifică din timp vacanțele, turiști de last minute și turiști de city break-uri.

În cazul turiștilor care își planifică din timp călătoriile, aceștia au timp să își calculeze corect bugetele, profită de ofertele early booking și au timp atât pentru a strânge banii necesari cât și pentru a se bucura de o varietate mare de oferte și perioade pentru care pot opta.

Categoria turiștilor de last minute, de cele mai multe ori, pleacă de la buget și perioadă si astfel aleg o destinație potrivită acestora. Chiar dacă această categorie nu beneficiază de ofertele speciale de early booking, există numeroase oferte last minute pentru un număr limitat de locații și hoteluri.

Indiferent de tipul vacanței preferate, mereu apare întrebarea “de câți bani am nevoie pentru vacanță?”. Pentru a răspunde cât mai corect și complex la această întrebare, trebuie să îți faci un plan: ce vrei să vizitezi, ce suveniruri vrei să cumperi, cum te deplasezi local, care este costul meselor zilnice și câte zile vrei să stai.

Pentru a facilita calculele există aplicații și site-uri unde poți face simulări și poți seta bugetele orientative:

  • www.numbeo.com – te ajută cu o listă de prețuri și costuri pentru diverse zone de interes precum costul chiriei, costurile medii la restaurant și market-uri, costul de transport, etc. 
  • www.bankrate.com – comparator de costuri pe mai multe țări 
  • www.budgetyourtrip.com – îți permite sa faci tracking pe cheltuielile curente, te ajută să îți planifici vacanța și bugetul și chiar îți oferă idei de noi vacanțe. 

Nu uita că indifferent de cât de mult planifici, ai nevoie de o sumă de back up și de o listă a bancomatelor din zona în care călătorești.

Orice călătorie poate genera și costuri neașteptate și este bine să ai acces rapid la o sumă de bani de rezervă. Accesează linia de credit de la CreditPrime și beneficiază de o rezervă de bani pentru orice situație.

E frumos să sharuiești cu prietenii