Plasa de siguranță financiară. Partea 1.

Ce este plasa de siguranță financiară și de ce ai nevoie de ea

Astăzi am decis să abordăm importanța problemei de a avea banii personali (economii) în caz de situații neprevăzute - pierderea locului de muncă, avarierea unei mașini sau a aparatelor de uz casnic, probleme de sănătate și altele.

Desigur, există mai multe modalități de a rezolva problema, dar una dintre cele mai bune este cu siguranță fondul de rezervă. Cu alte cuvinte - o rezervă de bani care va fi întotdeauna la îndemână.

Să creezi o plasă de siguranță financiară este foarte ușor. Este necesar doar de dedus în mod regulat, o anumită sumă din fiecare venit. Aceasta reprezintă, de obicei, 10% din venituri, însă puteți ajusta suma în funcție de bugetul dvs. personal.

Următorul punct, nu mai puțin important, va fi alegerea băncii unde veți păstra banii. Alegeți pe cea care este pe piață de peste 10 ani și în care ai personal încredere. Iar atunci când alegeți un depozit, atrageți atenția la posibilitatea de completare, posibilitatea retragerii parțiale și de acumulare a dobânzii.

Bonusuri frumoase dacă ai o plasă de siguranță financiară

Pe lângă necazurile care li se pot întâmpla oricui, nu uitați de momentele plăcute care pot fi realizate cu ajutorul economiilor.

Să presupunem că aveți ocazia de a obține locul de muncă la care visați de mult timp, dar angajatorul vă va plăti mai puțin în perioada de probă. Având un fond de rezervă, nu veți simți diferența de venit, deoarece vă veți putea permite să trăiți de parcă ați avea un salariu mai mare. Acesta este un bonus frumos la faptul că aveți deja locul de muncă dorit.

Sau v-ați obosit de neînțelegerile la locul de muncă, necazurile și probleme permanente - economiile te vor ajuta să renunți la muncă și să trăiești liniștit câteva luni, cât vei fi în căutarea unui loc de muncă mai demn pentru tine. 

Sau poate ai visat de mult să te muți cu traiul în altă parte. În acest caz, o plasă de siguranță financiară vă va ajuta la rezolvarea acestei probleme, deoarece atunci când vă mutați trebuie să aveți cel puțin bani pentru chirie și cheltuieli de deplasare. Și există încă multe astfel de motive. Ideea principală este că plasa de siguranță financiară la sigur nu va fi niciodată inutilă. Iar în articolul următor vom vorbi despre cum să păstrați în mod corespunzător economiile, astfel încât să nu existe nici o tentație de a le cheltui înainte de timp.

E frumos să sharuiești cu prietenii