Trupul subțire cu cheltuială se ține. Sau nu?

Astăzi vom aborda un subiect de interes inclusiv pentru tine: cum să ai un corp în formă, tonifiat și corect antrenat. Chiar dacă intri în categoria persoanelor mai norocoase, ce nu trebuie să depună mare efort pentru a se menține în formă, articolul de astăzi îți este dedicat și ție, întrucât vom discuta lucrurile din trei puncte de vedere: echipament, tipul de antrenament și starea de bine per ansamblu.

Știi deja că activitatea fizică este indicată la orice vârstă. Motivul? Faptul că ceea ce arată acul cântarului nu va reprezenta niciodată un indicator privind starea reală de sănătate, rezistența fizică și gradul de tonifiere a musculaturii.

Deci, dăm startul programului prin care te vei transforma în versiunea ta 100% în formă! Și pentru că ne dorim ca recomandările noastre să nu implice cheltuieli suplimentare din partea ta, ci să poată fi aplicate și în cazul persoanelor care nu dispun de un buget foarte generos, iată mai jos cum poți aborda cu succes problema!

1. Echipamentul

Achiziționează aparate simple, accesibile ca și cost, și nu foarte voluminoase! Astfel, nu numai că bugetul tău nu va fi afectat, dar în același timp te asiguri și de faptul că nu blochezi inutil spațiu în locuință cu echipamente mari și greoaie.

Printre sugestiile noastre ar fi: o saltea pentru fitness, gantere de o greutate potrivită pentru constituția ta, o minge de gimnastică (fit ball), ce îți va solicita aproape toate grupele de mușchi. Iar dacă bugetul îți permite, poți adăuga pe listă și un stepper de exemplu, care vine însoțit de obicei și de accesorii pentru tonifierea brațelor.

În plus, pentru a face exerciții dedicate picioarelor sau abdomenului de exemplu, te poți ajuta inclusiv de obiectele din jur, precum un scaun cu spătar, sau chiar peretele locuinței. Cele mai bune și eficiente exerciții sunt întotdeauna cele care implică propria greutate a corpului, și nu tot felul de aparate sofisticate.

2. Tipul de antrenament

Necesarul de obiecte pentru exercițiile fizice fiind stabilit, să trecem mai departe la alegerea tipului de antrenament.

Înainte de orice, evaluează-ți corpul! Studiază-te în oglindă și stabilește cu exactitate care sunt zonele pe care consideri că ar trebui să le lucrezi mai intens: poate fi vorba de brațe, de abdomen sau de picioare. Sau, poți alege să urmezi un program prin care să abordezi lucrurile per ansamblu, dedicând câte o zi diferită din săptămână unei anumite grupe de mușchi. Aceasta este varianta pe care o recomandăm și noi, întrucât constituie secretul unui corp armonios.

Următorul pas este acela de a crea programul de antrenament. Îți pot veni în ajutor site-urile de profil pe care poți regăsi exerciții fizice explicate în detaliu, însoțite de imagini ajutătoare sau chiar filmări video. Important este să te documentezi și să alegi în cunoștință de cauză. În plus, inclusiv pe Youtube există o arhivă generoasă de video-uri cu programe de antrenament complete, ce tratează fiecare grupă de mușchi în parte. 

Partea și mai frumoasă este că poți duce lucrurile și mai departe și alterna inclusiv activitățile în sine. De exemplu, luni poți face un antrenament pentru tonifierea picioarelor și abdomenului folosind salteluța de fitness, miercuri poți merge să alergi câțiva km în parc, iar vineri să urmezi o clasă online de pilates sau yoga, chiar la tine în sufragerie.

3. Buna dispoziție

Ultima, dar cea mai importantă recomandare este aceea de a te simți bine și a face lucrurile cu plăcere. Doar așa vei reuși ușor-ușor să incluzi sportul în programul tău zilnic. Mai mult decât atât, în scurt timp, primul gând imediat ce te vei trezi va fi: abia aștept să îmi fac antrenamentul de astăzi!

Te vor ajuta în acest sens: dușul de dimineață, pentru activare instant, un mic dejun sănătos și plin de vitamine, pentru mai multă energie, muzica antrenantă pentru a dezmorți un pic trupul după orele de somn și… echipa. Fie că este vorba de o prietenă, sau de colegul de apartament, un membru al familiei sau persoana iubită, antrenamentele vor fi mai plăcute în 2 decât de unul singur. 

Însă dacă totuși nu v-am convins și alegeți o sală de sport cu antrenor personal, iar suma pe care trebuie să o plătiți pentru un abonament este destul de măricică, noi la CreditPrime suntem gata să vă rezolvăm necesitățile dvs. financiare. În orice moment și fără întrebări suplimentare!

E frumos să sharuiești cu prietenii