Tradiții de Crăciun, la noi și la alții

Peste tot în lume, Crăciunul este cea mai iubită sărbătoare și deja suntem la câțiva pași de ea. În articolul de astăzi vom vorbi despre traditii de crăciun din țara noastră și din alte țări.

Finlanda

În Finlanda, Moș Crăciun se numește Joulupukki. În perioada sărbătorilor de Crăciun, toată lumea merge pe Muntele Korvatunturi, în Laponia, pentru a primi cadouri de la el. Finlandezii se pregătesc de de sărbători cu o lună înainte. Ei organizează târguri de caritate unde vând lucruri pe care le-au meșterit ei înșiși.

Germania

„Al cincilea anotimp” – așa se numește Crăciunul în Germania. Simbolul acestei sărbători este Steaua Euphorbia pulcherrima (steaua de Crăciun). Aceasta este o plantă care înflorește în ajun de Revelion și nemții și-o fac cadou între ei, întrucât se crede că aduce noroc și o atmosferă pozitivă în casă. Din bucatele prezente la masa festivă sunt cartofii, ciorba de legume și obligator gâsca coaptă.

Japonia

Japonezii consideră că paiele sperie spiritele rele și aduce fericire în casă, motiv pentru care de Crăciun se ard paie. Din 24 decembrie până pe 25 decembrie, ei sărbătoresc ziua de naștere a lui Moș Crăciun, pe care îl numesc Santa Kurohu. Unul dintre cele mai populare feluri de mâncare prezent la masa de sărbătoare, este puiul picant al lui Sanders. Se comandă în prealabil de la KFC, deoarece este la mare căutare în perioada sărbătorilor de Crăciun.

Filipine

Filipinezii se pregătesc de Crăciun cu 4 luni înainte. Încep să decoreze străzile din septembrie. Cu 9 zile înainte de Crăciunul la catolici, ei încep festivalul Simbang-Gabi al cărui simbol este un feribot sub forma Stelei Betleemului.

Venezuela

Pentru că în Venezuela nu există zăpadă, locuitorii au găsit o alternativă patinajului. În dimineața de Crăciun, străzile sunt închise pentru automobile și toți locuitorii merg la slujbă la biserici pe patine cu rotile.

Moldova

La noi, Crăciunul se sărbătorește atât pe ​​stil nou, cât și pe stil vechi (25 decembrie și 7 ianuarie). Împodobirea bradului, pregătirea cadourilor, Moș Crăciun și colindele sunt principalele tradiții ale poporului nostru. În Ajunul Crăciunului (noaptea de Crăciun) după sfânta Liturghie, în unele familii toată lumea se adună la masa festivă. Înainte de Crăciun, credincioșii postesc timp de 40 de zile.

Oricare ar fi tradițiile, noi așteptăm cu mare nerăbdare această sfântă Sărbătoare.

CreditPrime vă urează un Crăciun Fericit și multă sănătate!

E frumos să sharuiești cu prietenii