Salariul - cum să-ți convingi șeful să-l mărească

Mulți oameni își doresc să câștige mai mulți bani, dar nu toți au curajul de a cere o revizuire a salariului lor. Înainte de a cere o mărire de salariu, mulți angajați se întreabă cât de riscant este asta și cum să-i convingă pe superiori de acest lucru.

Pentru a trăi fericit, este important să știi ce vrei, iar înainte de a cere un salariu mai mare, trebuie să înțelegi pentru tine cât vrei să câștigi.

Discuțiile despre salariu pot crea o stare de disconfort, sau chiar stresantă pentru mulți oameni. Prin urmare, mulți dintre ei amână să ceară o creștere de salariu, având în vedere acest fapt neplăcut. Dar cu cât mai mult amâni, cu atât ești mai departe de salariul dorit. Iată câteva trucuri pentru a-ți convinge șeful să îți dea o mărire de salariu:

Argumentele

Pentru început, pune-te în locul angajatorului și imaginează-ți de ce argumente ai ține cont, dacă angajatul tău ar cere o creștere de salariu. Reține că, angajatorul sau compania pentru care lucrezi nu este o organizație de caritate și a cere o creștere de salariu nu ar trebui să fie asemeni unei cereri de ajutor sau unui cadou sau să începi prin a enumera problemele cu care te confrunți financiar. Crează-ți o listă de argumente care sunt reale și se potrivesc cu adevărat situației tale. De asemenea, să-ți compari salariul cu alți angajați sau să recurgi la șantaj cu concedierea, nu este cea mai bună opțiune. Angajatorul te va aprecia dacă îi vei putea demonstra ce beneficii aduci companiei și pentru ce ești pregătit să faci, ca să contribui la dezvoltarea acesteia în viitor.

Mizează pe viitor

Conducerii companiei îi este important veniturile și dezvoltarea ulterioară a afacerii. Propune un plan pentru dezvoltarea ta ca angajat și modul în care acesta poate aduce beneficii companiei. Arată cât de serios și responsabil ești în acțiunile tale, cum ți-ai optimizat procesul de lucru. Cere un proiect nou și, dacă îți va reuși, consideră că o mărire de salariu o ai în buzunar.

Cuantumul salariului 

Poți cere cu 15% mai mult decât primești. Desigur, calculele ar trebui să se bazeze pe factori obiectivi (volum de muncă, aptitudini și abilități), și nu pe suma, care îți lipsește pentru a fi fericit. Încearcă să descrii cât mai clar de ce optezi pentru suma solicitată.

Discuția cu superiorul

Înainte de a discuta cu superiorii tăi creșterea salariului, informează-te despre oportunitățile care există în companie și ține cont de ele în demersul tău. Informează-te despre etapa de dezvoltare și putere financiară la care a ajuns compania. Un aspect important în alegerea momentului în care dorești să începi o discuție este dispoziția coordonatorului. Este mai bine să nu atingi acest subiect în momentele dificile pentru companie. Fii pozitiv! Chiar dacă vei fi întâmpinat dur, cu negativitate, este bine să rămâi pozitiv, deschis și echilibrat din punct de vedere emoțional, indiferent de modul în care decurge discuția.

Un bun negociator este cel care rămâne calm și prietenos în timpul discuției, concentrându-se pe găsirea de soluții pentru ca ambele părți să-și atingă obiectivele.

E frumos să sharuiești cu prietenii