Magia călătoriilor - 5 destinații pentru sărbătorile de iarnă

Sărbătorile de iarnă aduc întotdeauna fericire și multă emoție, atât pentru că se adună fiecare membru al familiei la masă, dar și pentru că se încheie anul și se instalează un sentiment de pace. Însă, de sărbători și cheltuielile sunt mai multe, pentru că vrei să aduci bucurie oamenilor dragi printr-un cadou simbolic. Dacă nu ai idei de cadouri, îți prezentăm 5 destinații pentru sărbători alături de familie, nu departe de casă și într-un buget în care să te încadrezi.

  1. Vatra Dornei

Vatra Dornei este una dintre stațiunile apreciate de turiști atât pe timp de iarnă, cât și vara. Însă, iarna are un farmec aparte, iar dacă ai norocul să faci o călătorie când totul este acoperit de zăpadă, deja simți că e o poveste citită în basme.

Fiind situată în nordul României, nu îți trebuie prea mult efort să ajungi în stațiune. Orașul este înconjurat de munți cât cuprinde și e o ocazie bună să te bucuri din plin de sporturile de iarnă.

Dacă nu te pasionează sporturile de iarnă, atunci poți să te relaxezi în stațiunile balneare, iar după să vizitezi câteva muzee, cum ar fi Muzeul de Științele Naturii și Cinegetică sau Muzeul de Etnografie. În cazul în care vrei să descoperi mai mult, Cetatea Sucevei este la câțiva kilometri distanță și poți ajunge la chiar și cu trenul.

  1. Bulgaria

Excursiile în familie sunt amintiri de durată, iar dacă anul acesta nu ai reușit să îți planifici una, momentul oportun este în timpul sărbătorilor de iarnă. Destinația poate fi una aproape de casă, cum ar fi Bulgaria. Și pentru a te bucura din plin de tot ceea ce poate oferi această țară pe perioada sărbătorilor de iarnă, un credit rapid te ajută să ai cea mai frumoasă vacanță de sărbători. Îl obții rapid, chiar în aceeași zi, iar contractul îl închei gratuit, online.

Cu banii obținuți, poți să te bucuri de următoarele obiective turistice din Bulgaria, în funcție de orașul ales:

  • Veliko Tarnovo - unul dintre cele mai fermecătoare orașe din Bulgaria;
  • O pârtie de schi și snowboard din Bansko, Borovets sau Pamporovo;
  • Târgul de Crăciun din Sofia;
  • Stațiunea balneară din Velingrad, pentru multe momente de relaxare.
  1. Sibiu

Sibiul iarna are un farmec aparte și este una dintre destinațiile care merită vizitate de către oricine. Distanța nu este una mare, iar ca opțiuni de transport poți alege linia aeriană, autocarele sau mașina personală.

În primul rând, te vei bucura de celebrul târg de Crăciun din Sibiu, care nu mai are nevoie de prezentare. Ai grijă să ai la tine îmbrăcăminte și încălțăminte adecvată, pentru a putea lua la pas muzeele (Astra sau cel de Istorie), Palatul Brukenthal sau Turnul Sfatului. Orice ai alege, Sibiul este destinația magică pentru sărbătorile de iarnă alături de familie.

  1. Colibița

În Colibița poți să te bucuri de o vacanță atât la mare, cât și la munte într-un singur loc. Satul situat la poalele munților Călimani se află pe malul lacului cu același nume și este zona cu cel mai pur aer din România.

Satul Colibița se află în comuna Bistrița Bârgăului și mai este numit și „marea de la munte”. Oferă activități atât pentru pasionații sporturilor de iarnă cât și locuri cu plimbări de admirat peisajele.

  1. Maramures

Maramureșul este o regiune și are un farmec autentic în perioada sărbătorilor de iarnă. Aici parcă timpul se oprește în loc și poți lua parte la obiceiurile de altădată, păstrate de localnici cu sfințenie, în preajma sărbătorilor de iarnă.

Când te-ai încărcat cu simbolistica locului, ai ocazia să vizitezi obiective turistice care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, cum ar fi Cimitirul Vesel de la Săpânța sau bisericile înalte de lemn. Mai apoi, o plimbare cu mocănița îți va face vacanța de neuitat.

Acestea sunt 5 destinații pe care le poți lua în considerare pentru sărbătorile de iarnă. Reprezintă un cadou special pentru cei dragi, dar totodată și un moment de relaxare. Sunt aproape de casă și reprezintă o investiție financiară pentru toate buzunarele.

E frumos să sharuiești cu prietenii