Deprinderea care costă bani

Fiecare om are propriul obicei care costă bani. Desigur, s-ar putea să nu vorbim despre sume mari, dar, zicala oricum spune că - cine economisește banul, trăiește fără griji.

Nu cu mult timp în urmă, o angajată CreditPrime a decis să calculeze câți bani cheltuie pentru deprinderile sale zilnice. S-ar părea că o cafea dimineața de la cafeneaua preferată sau o ciocolată cumpărată la un chioșc nu arată pierderi semnificative. Dar, colega noastră, a rămas ca să spunem ușor șocată, când a calculat cât cheltuie nu pe zi, ci în total pe lună, pentru deprinderile sale. 

Deci, angajata cumpăra zilnic (o mai face din când în când, dar deja mult mai rar) o cafea la preț de 27 lei. Acum luăm în calcul 20 de zile lucrătoare și câteva weekenduri, când luăm adesea cafea din obișnuință, dar nu că avem nevoie. 27x25, obținem 675 lei. Acum să privim mai global, să vedem cât obținem pentru un an. 675x12, obținem 8 100 lei. Iar această sumă este deja semnificativă, nu-i așa?

Să încetezi brusc să consumi cafea este foarte dificil și inutil. Dar dacă aveți dorința de a începe să vă controlați obiceiurile, există mai multe soluții pentru a face asta.

În primul rând, ca și în cazul cheltuielilor personale, puteți înregistra totul manual. Dar să fim sinceri, acum, este mult mai convenabil să faci totul electronic. Mai jos este o listă de aplicații de urmărire a obiceiurilor personale, dintre care majoritatea vă vor ajuta, de asemenea, să vă îmbunătățiți și limba engleză.

Habitica (Android, iOS) 

Habitify — Daily Goals, Progress & Habit Tracker

Stickk

Habitshare

Balanced 

Habitbull 

Controlul deprinderilor, după un timp, va părea chiar distractiv, dacă nu chiar ca un joc de noroc. Principalul lucru de reținut este că orice obicei trebuie înlocuit cu ceva, altfel există un mare risc de a reveni la cele vechi (sau încă existente). În cazul „obiceiului cafelei”, puteți, de exemplu, să cumpărați o cană termos frumoasă și să învățați să preparați o cafea delicioasă acasă și să o luați cu voi. Aceasta este desigur o picătură în ocean, dar, după cum puteți vedea, picătură cu picătură și economisiți și o sumă bunicică spre sfârșitul anului.

E frumos să sharuiești cu prietenii