De ce se refuză un împrumut

Ai nevoie urgentă de bani și te-ai hotărât să iei un împrumut. Dar, brusc, ai fost refuzat și nu ai idee de ce. Haideți să aflăm din ce motive organizațiile de creditare refuză un împrumut.

Să iei un împrumut, astăzi este mult mai ușor decât în anii precedenți. Cu buletinul de identitate și fără certificat de venit, poți contracta un împrumut fie de la o bancă, fie de la organizații de creditare nebancare. Dacă acestea sunt sume mici și pentru o perioadă scurtă de timp, atunci procedura de solicitare a unui credit a devenit atât de simplificată, încât într-o oră poți avea deja banii în buzunar.

Dar, există momente în care organizațiile de creditare refuză un împrumut, având motive întemeiate pentru acest lucru. Să aruncăm o privire la câteva dintre ele.

1. Venituri insuficiente pentru deservirea creditului 

Venitul lunar mic nu îți permite să plătești plata lunară a împrumutului. Dacă există riscul ca tu, în calitate de împrumutat, să nu faci față plăților împrumutului, cel mai probabil instituția de creditare te va refuza și îți va propune să încerci să depui o nouă cerere peste 30 de zile.

2. Istoria de credit negativă 

Istoricul de credit al clientului arată contractarea împrumuturilor pentru ultimii 5 ani. Și dacă ai avut anterior datorii, atunci cel mai probabil s-ar putea să ți se refuze un nou împrumut.

3. Nerespectarea cerințelor instituției de credit

Organizațiile de creditare acordă împrumuturi diferitor categorii de persoane, în funcție de vârstă, istorie de credit, angajare oficială etc. Când soliciți un credit, asigură-te că nu întrunești careva din criteriile, pentru care ai putea fi refuzat. De exemplu, la CreditPrime, vârsta minimă pentru obținerea unui credit este de 18 de ani, iar lipsa istoricului de credit sau a unui serviciu oficial, nu va fi un obstacol pentru a contracta un împrumut. Însă la alte organizații de creditare, vârsta minimă pentru aplicare poate diferită, iar prezența unui istoric de credit poate fi deja o condiție obligatorie. De asemenea, poate fi necesară și angajarea oficială. Studiază cu atenție cerințele fiecărei companii.

De asemenea, fii atent la trimiterea documentelor, uneori informațiile furnizate incorect, poate fi unul dintre motivele refuzului unui împrumut.

4. Disponibilitatea altor împrumuturi 

Un alt motiv pentru refuzul unui împrumut. Având un credit deja activ, care afectează raportul dintre venitul tău lunar și nivelul datoriilor, poate fi uneori încă un motiv de a nu primi un nou împrumut, cu excepția refinanțării.

5. Suma solicitată este mare

De obicei, în astfel de cazuri, organizațiile de creditare oferă o sumă mai mică, deoarece capacitățile tale financiare nu îți permit să obții un împrumut pentru suma solicitată inițial.

E frumos să sharuiești cu prietenii