Cele mai frecvente greșeli când pui bani deoparte

Să presupunem că la un moment dat, ați decis să începeți a pune deoparte o parte din venit. Am vorbit deja pe blog cum să economisiți bani, ce reguli trebuie respectate pentru acest lucru și cum să fie și profitabil. Prin urmare, astăzi vom vorbi despre cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac atunci când decid să înceapă să economisească/să pună deoparte, ceva bani.

Despre avantajele acesteia nu vom vorbi, aici se vede totul de la suprafață - fie că este vorba de banii acumulați pentru situații neprevăzute, sau pentru achiziționarea unui bun care de mult vi-l doriți, sau pentru „a avea cu ce trăi” în caz de concediere pe neașteptate de la muncă. Numai plusuri. Dar cum să nu transformăm aceste plusuri în minusuri? Cum să nu ajungem la situația când decizia de a pune bani deoparte, să nu ne provoace ”dureri de cap” și restricții severe în aproape orice?

Să economisești foarte mult sau, doar ce rămâne din venit

Cel mai bine ar fi ca, personal să determinați suma pe care o veți pune deoparte, în mod regulat. Poate să fie puțin, 5% sau 10% din venit, dar important, regulat. A face economii din tot ceea ce rămâne din venit este riscant, deoarece este posibil ca să aveți nevoie de bani, și respectiv veți apela la ”banii puși deoparte”. Și în acest caz, este puțin probabil să fie posibil să economisiți normal.

Păstrați toate economiile într-un singur cont?

Este recomandabil să creați conturi separate pentru economii și chiar mai preferabil cu o opțiune care nu vă permite să retrageți bani în aceeași zi sau în viitorul apropiat. Mai departe de ispită. Dacă aveți mai multe obiective financiare, atunci conturile diferite vă vor permite să urmăriți unde și cât s-a acumulat.

A face economii regulat, sau după posibilitate 

Am notat aceasta ca un punct aparte pentru a sublinia că este mai bine să economisiți mai puțin, dar în mod regulat. Ulterior aceasta va deveni un obicei și după un timp, veniturile vor crește (doar urmăriți educația financiară pe blogul nostru!) în consecință, va crește și procentul de economii. Ca urmare, veți avea o sumă bună de bani pentru nevoile personale.

A cunoaște pentru ce și de ce trebuie de făcut economii

Este important să înțelegeți de ce este necesar de făcut economii. Dacă veți înțelege aceasta și veți vedea cât puteți câștiga în cele din urmă, va fi mult mai ușor și mai plăcut să faceți acest lucru.

E frumos să sharuiești cu prietenii