Ce să faci dacă plățile împrumutului îți iau aproape tot venitul

Atunci când solicită un împrumut, mulți nici măcar nu se gândesc ce vor face dacă nu-l vor putea plăti. Astăzi vom analiza un subiect extrem de sensibil: ce să faci dacă plățile împrumutului îți iau aproape tot venitul?

Uneori viața ne aduce surprize. Cel mai bine este să luați măsuri din timp, dacă veți realiza că nu mai puteti efectua plățile la împrumut.

Când realizați că nu puteți plăti

Sperăm că mai este timp până la următoarea zi de plată. În acest caz, puteți lua măsuri înainte de a reține în mod oficial plata. La această etapă, încă este posibil să aveți câteva opțiuni.

Comunicați cu creditorii

Discutați cu creditorul dvs. dacă prevedeți probleme cu plățile. Poate vă va oferi o ieșire din situație, cum ar fi schimbarea datei plății sau posibilitatea de a nu achita pentru o anumită perioadă de timp.

Amânați plata

Puteți opri temporar plățile dacă vă calificați pentru o amânare, ceea ce vă va oferi timp să vă puneți pe picioare din nou. Această opțiune poate ajuta unii debitori în perioadele de șomaj sau alte dificultăți financiare.

Fuzionați sau refinanțați

Este mai bine să vă refinanțați împrumutul (sau chiar mai multe împrumuturi). Fuzionarea împrumuturilor în scopul refinanțării poate ajuta la scăderea ratei dobânzii și la reducerea plății lunare necesare. De asemenea, un nou împrumut vă va oferi mai mult timp pentru rambursare.

Puteți contracta un împrumut pe care îl veți rambursa în maximum trei-cinci ani. Un împrumut pe o perioadă mai îndelungată poate să genereze costuri mai mari.

Solicitați un nou împrumut înainte de a începe să ratați plățile. Creditorii nu vor să aprobe pe cineva care întârzie deja cu plățile. Începeți prin a solicita împrumuturi fără garanții la bănci și organizații de credit.

Încercați un împrumut cu garanții

Combinarea cu un împrumut garantat vă poate ajuta să obțineți aprobarea dacă doriți să gajați active ca garanție. Totuși, rețineți că riscați să pierdeți aceste active dacă nu veți putea plăti noul împrumut. Puteți pierde casa din cauza executării silite, ceea ce vă va îngreuna viața dumneavoastră și a familiei dumneavoastră.

Rețineți plata

Desigur, este mai bine să faceți plățile împrumutului la timp, dar când nu există altă ieșire, ar trebui să încercați cel puțin să nu întârziați plata cu mult timp. Încercați să efectuați plata în termen de 30 de zile de la data scadenței. În unele cazuri, aceste plăți întârziate nu sunt raportate birourilor de credit, astfel încât istoricul dvs. de credit nu poate fi afectat.

Consultați un profesionist în împrumuturi

Consilierea din partea unui profesionist în creditare vă poate ajuta să vă înțelegeți situația și să găsiți o soluție. O privire din exterior este adesea utilă, mai ales din partea unei persoane care lucrează zilnic cu astfel de clienți. Consultantul dumneavoastră vă poate sugera un plan de gestionare a datoriilor sau un alt curs de acțiuni, în funcție de situația dvs.

Creați un fond de rezervă

Este extrem de important să aveți economii în cazul unor circumstanțe neprevăzute. Dacă aveți bani în plus, aceasta vă va ajuta să evitați problemele. Nu va trebui să vă împrumutați când ceva se va strica și veți putea plăti facturile fără întrerupere. Sarcina principală este să creați un fond care să vă oblige să cheltuiți mai puțin decât câștigați.

Clarificați-vă cu finanțele proprii

Pentru a avea succes, trebuie să fiți clari în ceea ce privește veniturile și cheltuielile. Urmăriți fiecare ban cheltuit timp de cel puțin o lună. Cu cât este mai lungă această perioadă, cu atât mai bine. Nu uitați să includeți cheltuielile anuale, cum ar fi impozitele pe imobil. Nu veți putea lua decizii inteligente până nu veți ști pe ce se duc banii.

Gasiți un alt loc de muncă și economisiți

Probabil veți fi nevoiți să câștigați mai mult și chiar să cheltuiți mai puțin. Cele mai de succes soluții de a obține rezultate bune includ: mai multă muncă, reducerea cheltuielilor și vânzarea lucrurilor de care nu mai aveți nevoie. Pentru un termen mai lung, munciți asupra carierei profesionale și la obiceiurile ce țin de cheltuieli.

E frumos să sharuiești cu prietenii