5 reguli pentru a ține în frâu bugetul dedicat produselor cosmetice
5 reguli de bază pentru a deveni maestru în arta gestionării bugetului dedicat înfrumusețării.
Produse de machiaj, loțiuni, parfumuri care mai de care mai îmbietoare, acestea sunt câteva elemente ce definesc conceptul de paradis din mintea unei femei. Și mai nou, inclusiv bărbații devin tot mai pasionați de produsele de îngrijire, tocmai pentru că industria a devenit din ce în ce mai ofertantă și pentru ei. Ei bine, în dorința de a trăi într-un rai al răsfățului olfactiv și tactil, cu produse cosmetice, este o adevărată provocare să faci față tentațiilor. Îți venim însă în ajutor cu 5 reguli de bază, pe care să le adopți și tu, astfel încât să devii maestru în arta gestionării bugetului dedicat înfrumusețării.
Hai să le vedem pe rând!
1. Selecție riguroasă.
Rezervă-ți 2h într-o zi de duminică, special pentru această operațiune. Aceea de a tria tot ce se află prin sertarele tale din baie, din noptieră, de pe etajeră, Iuând pe rând fiecare produs cosmetic deținut. Recomandarea noastră este să le triezi după criterii simple, ca de exemplu: cosmeticele tale, ale lui și ale copilului, produse de față sau de corp, produse de machiaj, parfumuri etc. Și nu uita să verifici dacă mai sunt sau nu în perioada de valabilitate. Aruncă ce nu îți mai trebuie și apoi treci la pasul următor.
2. Renunță la dubluri.
Oricât de tentant ar putea fi, încearcă să te abții de la a mai cumpăra un produs similar cu ceea ce deții deja, până în momentul în care nu îl termini pe cel pe care îl ai. Da, e interesant să ai un ruj roșu în 2 nuanțe de exemplu, dar nu exagera achiziționând toată gama de tonuri existente în paletarul fiecărui brand de produse de machiaj.
3. Fii puternic(ă) în fața ofertelor!
Reduceri și oferte vor exista întotdeauna. Nu e greu pentru niciun magazin, să afișeze un procent de 10 până la 40% reducere. În schimb, dacă vei lua întotdeauna decizii de cumpărare bazate pe impuls, nu ajungi nicăieri!
4. Nu cădea în plasa costurilor mici!
Uneori poți fi tentat să achiziționezi un produs cosmetic pentru că nu costă decât 50 lei, sau poate 100. Dar, nu faci decât gaură în buget! Încearcă să calculezi la ce sumă ajungi cu astfel de cheltuieli ‘mărunte’ cu diverse produse cosmetice, pe parcursul unei luni. Înmulțește apoi totul cu 12 luni și sigur vei obține o sumă frumușică. Ce zici? Te ține să testezi preț de 30 zile cam cât înseamnă de fapt aceste mici costuri?
5. Testează și apoi caută reducerile!
Dacă îți dorești un produs scump, așteaptă până când îl găsești la reducere. În cazul în care visezi de multă vreme la super cremă de fața de la super brandul de lux X, trage puțin aer în piept înainte de a ‘investi’ o sumă nu foarte ‘prietenoasă’ în achiziționarea acesteia. Este posibil ca pasiunea ta maximă să pornească de la reclamele pe care le-ai văzut pe toate canalele TV. Sau poate prietena ta cea mai bună a achiziționat acest produs luna trecută și de atunci îl tot laudă. Este posibil ca toate acestea să fie adevărate, dar dacă vorbim despre un produs scump pe care nu ți-l permiți cu prea multă lejeritate, îți recomandăm să te asiguri din start că ți se și potrivește. Cum poți face asta? Solicitând în magazinele de profil o mostră.
Cam acestea sunt cele 5 reguli principale pe care voiam să le împărtășim cu tine. Sperăm că îți vor fi de ajutor pentru a face o ‘detoxifiere’ financiară a sumelor alocate pentru produse cosmetice.
Și nu uita: pentru urgențe, există CreditPrime!