5 idei pentru a economisi bani cu pregătirea mesei de Crăciun

Și noi ca de obicei, îți venim în ajutor cu 5 idei, astfel încât să reușești să reduci din cheltuielile cu aprovizionarea și pregătirea unui meniu de craciun. Ești gata să trecem la treabă?

Mai sunt doar două zile până când vom sărbători Crăciunul. Dar înainte de a trece la traditii de craciun și vizitele specifice ale acestor zile, trebuie să ne ocupăm de pregătirile de rigoare. Curățenie, cumpărături, de gătit masa de craciun pentru musafiri.

1. Lista de cumpărături

Primul pas în a lucra organizat când vine vorba de masa de craciun, este acela de a întocmi o listă cu necesarul de produse culinare. Astfel, te asiguri că vei porni la drum “înarmată” cu o listă clară și bine pusă la punct. Și vei economisi inclusiv timp, întrucât nu va mai trebui să bâjbâi printre rafturile supermarketurilor, ci te vei duce la fix. Vei evita astfel arhi-aglomerația din magazine. Dar mai important decât atât, vei economisi și bani, atât timp cât vei urmări îndeaproape lista întocmită, fără a te abate de la aceasta vreo secundă.

2. Caută cel mai bun preț

Mai sunt două zile înainte de marea sărbătoare de Crăciun, deci este momentul oportun pentru o face rapid o tură online și a descoperi cu ce oferte vor să ne încânte comercianții în acest an. Înainte de a pleca în grabă către magazinul preferat, alocă-ți câteva minute pentru a răsfoi online pliantele și broșurile marilor lanțuri de magazine. Împarte lista în 2-3 subcategorii, în care grupezi produsele în funcție de supermarketul în care le regăsești la cel mai bun preț. Când vei trage linie, vei constata că ai plătit mai puțin! Nu îți face griji de faptul că vei pierde timp în plus vizitând mai multe magazine, și asta pentru că în zilele noastre găsești la tot pasul, chiar în proximitatea casei tale, reprezentanțe aparținând diverselor lanțuri populare de supermarket-uri.

3. Nu uita de piețele locale

Recomandarea noastră este aceea de a alege să achiziționezi anumite articole din piață. Nu numai că vei susține producătorii locali, dar, în același timp, vei pune pe masa de sărbătoare bucate de craciun proaspete. Salată verde, roșii, castraveți, mandarine, biscuiti de craciun cât și clasica găină la rolă, toate acestea sunt produse pe poți să le cumperi direct din piață, la un preț mai mic!

4. Ridică produsele direct din magazin

Înainte de Crăciun suntem cu toții super presați când vine vorba de timp. O soluție pentru a eficientiza la maxim puținul de ore de care dispunem este aceea de a face cumpărăturile online și a alege apoi livrarea la domiciliu sau ridicarea direct din magazin, de la punctele dedicate. Știai că acesta reprezintă și un mod eficient de a economisi bani? Urmărind în totalitate lista de cumpărături și făcând o simplă căutare după articolul dorit pe care apoi îl și adaugi în coș, ești salvat de situațiile în care, atunci când vizitezi magazinul fizic, te lași pradă ofertelor care te îmbie ademenitor.

5. Împarte atribuțiile culinare printre invitați

În cazul în care ești chiar tu organizatoarea întrunirii de Crăciun, nu trebuie să iei asupra ta întreaga responsabilitate privind pregătirea unui meniu de craciun. Poți discuta deschis despre mancare de craciun pe care urmează să o pregătești tu însuți, dar și despre retete de craciun ce încă nu au un bucătar alocat. Stabilește apoi cu invitații tăi felurile de mancare de craciun pe care le pot aduce chiar ei! Este soluția ideală pentru a organiza o masa de craciun, fără a fi însă nevoie să petreci trei sferturi din zi doar în bucătărie, gătind la toate cele 4 ochiuri ale aragazului, plus cuptorul.

Aici se încheie articolul în care ți-am mai împărtășit câteva din secretele prin care să economisești bani, de data aceasta cu pregătirea mesei de Crăciun. Dacă totuși bugetul de care dispui nu este foarte generos acum, chiar în pragul Sărbătorilor, apelează cu încredere la CreditPrime. Suntem prietenul tău de nădejde și te ajutăm rapid cu un împrumut până la salariu!

E frumos să sharuiești cu prietenii