10 filme despre educație financiară și bani

În articolul de astăzi, vă invităm să vă adânciți în lumea cinematografiei și vă prezentăm 10 filme despre bani și educație financiară.

Pentru a atinge un anumit nivel al educației financiare, este necesar de studiat acest segment în mod constant. Cărțile despre educația financiară, articole, filme, folosindu-le, vă garantăm că puteți deveni educat financiar într-un timp foarte scurt.

Într-unul din articolele precedente, v-am prezentat cele mai bune cărți de educație financiară pe care le-am recomandăm să le citiți pentru a înțelege mai bine cum funcționează banii. Astăzi, pentru iubitorii de filme, vă prezentăm TOP-10 filme despre bani și succesul financiar.

1. Arbitraj (****en. Arbitrage****)

În această peliculă a jucat celebrul actor Richard Gere. Prezența numelui său deja ne sugerează că filmul se merită de privit. Finanțatorul genial Robert Millers (Richard Gere) câștigă bani din aer. Sună ireal, dar dacă vizionați filmul, puteți învăța multe de la personajul principal la capitolul finanțe.

2. Escrocul (en. Rogue Trader)

Rolul principal îl joacă Ewan McGregor (Nick Leeson). Nick Leeson este un tânăr profesionist care lucrează la o bancă. Din cauza mai multor greșeli ale sale, banca a început să piardă sume mari de bani. Nimeni nu știe cine este de vină. Nick este nevoit să mintă, să ascundă dovezi și să se adâncească și mai mult în schemele financiare negre.

3. Lupul de pe Wall Street (en. The Wolf of Wall Street) cu Leonardo DiCaprio în rolul principal. Un alt film despre o bancă care își sistează activitatea foarte repede după angajarea brokerului Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio). După închiderea băncii, eroul principal se angajează într-o companie mică care se ocupă de vânzarea acțiunilor. Carisma și stilul de comunicare cu clienții îi deschid toate ușile. Belfort devine din ce în ce mai bogat, în timp ce FBI începe să se intereseze de personalitatea sa și cum s-a îmbogățit într-un timp atât de scurt.

4. Brokerii Apocalipsei (en. The Big Short)

Este o istorie despre câțiva oameni care au prezis criza economică globală din 2008, iar după ce au prezis, au început să câștige bani pe asta.

5. În căutarea fericirii (en. The Pursuit of Happyness)

Un alt actor celebru, Will Smith, joacă în rolul unui tată singur și șomer. El se angajează ca stagiar la o companie de brokeraj. Un film bun care te învață să nu lași mâinile în jos în momentele dificile.

6. Pentru toți banii din lume (en. All the Money in the World)

Nepotul unui magnat petrolier este răpit de către mafia italiană, care cere pentru el răscumpărare bănească. Bunelul miliardar refuză să le plătească bani și îl trimite pe unul dintre agenții săi de securitate să îl salveze.

7. Jocuri secrete (en. Molly’s Game)

Molly Bloom este nevoită să-și încheie cariera sportivă în urma unui accident. Dorința împlinirii de sine o aduce într-o afacere cu pokerul, în urma căreia obține succese mari. Rezultatele ei atrag atenția mafiei și FBI, care încep să se intereseze de ea și să o urmărească.

8. Rețeaua de socializare (en. The social network) 

Aceasta este o poveste fictivă despre fondarea Facebook-ului, însă unele dintre ideile filmului au fost confirmate chiar de Mark Zuckerberg.

9. Erin Brockovich (en. Erin Brockovich)

Rolul principal îl joacă Julia Roberts, o mamă a trei copii care încearcă să iasă din sărăcie fără a avea careva studii și profesie.

10. Mă dau în vânt după cumpărături (en. Confessions of a shopaholic)

Filmul dezvăluie modelul de comportament al unei persoane care, din cauza dorinței de a-și satisface nevoile chiar acum, se împrumută cu bani. Respectiv asta a dus la apariția unor consecințe financiare triste în viitor.

Vizionarea acestor filme despre bani poate fi utilă pentru oricine care dorește să-și îmbunătățească cunoștințele în domeniul financiar.

E frumos să sharuiești cu prietenii